lördag 7 november 2009

Flugor i maten är sällskap de med



Små blomflugor styr vingligt mellan lamporna i köket, Britas rum och vardagsrummet. Igår hade en stor fluga vaknat ur sin vinterdvala och studsade irriterat mot lysrörsarmaturen. Det såg ut ungefär som om den hoppade trampolin. Fast upp och ner.

På spisen gräddas stekpannescones. En anrättning som Bob uppfann medan vi bodde i Egiden. Det hela går ut på att man blandar ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten direkt i en stekpanna. Och så lägger man på lock och väntar på att det ska bli färdigt. Den lates guide till matlagning.



Vinterns första snö har kommit. Ligger som ett blöttungt klibbigt flytande marshmallows över markerna. Eftersom jag har lite feber efter influensa-vaccineringen känns snöskottning inte som någon bra ide. Men idag startade jag i varje fall bilen och körde fram och tillbaka några gånger längst uppfarten. Den lates guide till snöskottning.
- Oskar

3 kommentarer:

  1. Nu vet jag varför jag inte gjort stekpannebröd på flera år. Det är långt ifrån en hit. Jag kan inte rekomendera någon att göra det, någonsin.

    - Oskar

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, jag som precis blivit lite sugen att testa!

    Vad fin den ser ut i snön, gamla passaten!

    SvaraRadera
  3. Haha. Ja, vilken tur att jag hann varna dig.

    Det bör tilläggas att när Bob gör stekpannescones så blir det väldigt gott. Men så är han en hejare på att baka också.
    Kanske blandar han ingredienserna i en bunke? Kanske har han inte helt tätt lock?

    - Oskar

    SvaraRadera