Vegansk raw food-paj
Till botten:
1. Lägg nötter i blöt i några timmar. Jag använde cirka 100 g mandlar, men det går förstås även bra med någon annan sort.
2. Häll av blötläggningsvattnet och mixa nötterna tillsammans med cirka 10 torkade, ekologiska aprikoser och cirka en halv dl russin. Tillsätt eventuellt lite krossat linfrö eller dadlar istället för aprikoser. Blandningen ska bli som en klibbig smet, tillsätt lite vatten om den känns för torr.
3. Fyll en kakform med smeten, platta ut och ställ in i kylen.
Till fyllningen:
1. Hacka två äpplen och mixa småbitarna tillsammans med kanel och russin efter smak.
3. Bred ut fyllningen över smeten och låt stå i kylen en stund. Garnera sedan med färsk frukt, bär, kokos, nötter eller basilikablad. Låt fantasin flöda!
Både i grundreceptet och i denna variant är måtten ungefärliga.
det verkar gott! Det ska jag testa!
SvaraRaderaJa den blev riktigt god! Try it.
SvaraRadera