Grönkålspesto med ugnsbakad mandelpotatis och sojabönssallad.
Grönkålspesto:
1 pkt grönkål
1 näve mandlar
2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
Örtsalt
Några basilikablad
Grönkål är en supergrönsak för vegetarianer/veganer eftersom den är rik på järn. Den finns ofta att köpa färsk under vintern och är en traditionell rätt på julbordet. Vår fanns i frysen, men finns inte grönkål i affären just nu kan man byta ut den mot persilja, basilika eller någon grön bladgrönsak.
Koka grönkålen i lätt saltat vatten. Klipp den i grova bitar och mixa tillsammans med hackade mandlar, vitlöksklyftor, basilika, olivolja och örtsalt efter smak.
Till detta åt vi ugnsbakad mandelpotatis, en fantastiskt god potatissort som blev krispig i ugnen, ihop med lite morötter, blomkål och broccoli för att dryga ut, samt en sallad på sojabönor, tomat och basilika.
Du, det ser sjukt gott ut!
SvaraRadera