fredag 22 maj 2009

Den kungliga drycken

Jag hittade ett "kaffesubstitut" i affären Veda Lila (som specialiserar sig på ayurvediska produkter): Raja's cup. Det smakar inte jättelikt kaffe, men det har en god och aromatisk smak. Perfekt för mig som inte mår så bra av att dricka kaffe men som verkligen gillar det, Raja's cup är åtminstone lite likt. Men bäst är nog att dricka det som en helt egen dryck, utan att tänka på kaffe. Jag tror heller inte att "the kings of Rajas of ancient India" drack det för att de fick ont i magen av kaffe, det verkar ha varit en exklusiv dryck. 

En förpackning kostar runt femtio kronor och består av ett pulver som blandas i kokande vatten som sen filtreras eller silas. På innehållsförteckningen står det att Raja's cup består av Clearing nut, Senna sophera, Winter Cherry och Liquorice. Enligt den ayurvediska traditionen har denna blandning många hälsobringande effekter. Jag rekommenderar dock att tillsätta något sött, exempelvis sötad sojamjölk, för det smakar ganska beskt. Annars säger jag bara: Yo go Raja's!

2 kommentarer:

  1. Hm, låter intressant. Jag är dock inte i närheten av att sluta dricka kaffe!

    SvaraRadera
  2. Man måste ju inte sluta dricka kaffe helt, men man kan byta ut några av kopparna mot Raja's cup. Jag har knappt druckit nåt kaffe alls sen jag kom över detta pulver, men det beror nog mest på att jag är väldigt motiverad att minska mitt kaffedrickande för tillfället. För SÅ gott är inte Raja's cup.

    SvaraRadera