Havet. Efter en dag av ihållande regn tar vi cyklarna till kusten. Det är vackert. Det är så här det ska vara. Allt vatten ger känslan av rymd och lugn.
Efter värmeböljan fanns risken att brunnen skulle sina här på Norrbacka. Vattennivån minskade stadigt när det var som varmast, och vi återanvände allt rent vatten (det som blev över i vattenkokaren etc). Risken för vattenbrist är inte stor längre, men vi är ändå sparsamma. Det borde egentligen vara självklart att inte slösa med vatten. Vad gör man då om man bor i skogen och blir utan vatten? Vi hade fått cykla dit där det finns vatten. Bo hemma hos någon annan. Brandkåren hade kanske kommit och hjälpt oss fylla på brunnen, men risken finns att det vattnet hade runnit undan. Så tack molnen för skyfallet igår!
Ibland måste brandkåren fylla på vatten. I stockholm har de just idag beredskap för att få bort vatten:
SvaraRadera"Storstockholms brandförsvar hade vid halvtiotiden på torsdagen ännu inte fått in några larm om översvämningar.
- Men, vi har en extra taktisk resurs i beredskap i fall att något källarutrymme svämmar över och vi behöver pumpa, säger Håkan Dahlbäck, stabsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Villor där källarplanet har en nedfart brukar enligt Dahlbäck vara värst drabbade vid skyfall.
- Om det kommer stora vattenmängder och vattnet inte hinner rinner ut kan det bli problem, men vi får hoppas att människor är förberedda, säger han." (http://www.dn.se/nyheter/sverige/ovanligt-stora-regnmangder-1.907855)
Egentligen borde dom kanske heta vattenkåren?
Puss från Maria
Är skyfallet hos er nu? Eller det kanske är det nya, som kommer med expressfart från Polen. Bra att veta vad som gäller! Blir det problem ringer vi Vattenkåren. Hellre det än att cykla härifrån i regn och rusk. Kram!
SvaraRaderaOch på vattenkåren jobbar det såklart vattumän och vattenkvinnor.
SvaraRaderaSött tycker maria