Egentligen är det väl mer saffransbröd-tider än äppelkake-tider för tillfället. Men vi vill ändå dela med oss av ett recept på vegansk äppelkaka som har fungerat riktigt bra.
4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk No egg eller potatismjöl
Ca 1 tsk kanel
Ca 1/2 tsk kardemumma
1 och 1/2 dl neutral matolja
Ca 3 dl vatten eller sojamjölk
2 msk sojamjöl om du gör den på vatten
2 äpplen
Rör ihop alla de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och vattnet/sojamjölken, vispa ihop till en trögflytande smet. Låt den vila i kylskåp i ca 20 minuter. "Smöra" en form och ha i ströbröd. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Grädda i mitten, 175°C i ca 30-45 minuter, beroende på tjocklek.
Ser gott ut! Äppelpaj är en favorit hos mig.
SvaraRadera