lördag 30 januari 2010

Fast i skogen

Himmel och hav, det är dit man längtar en dag som denna. Sen några dagar är vi fast i skogen, och för första gången på länge känns skogen lite trång. Det är så mycket snö överallt, man kommer ju ingen vart. Vi går och vi sjunker ner.  

Först kom snöstormen, samma som ni alla fick uppleva. Det var mysigt, men vi vågade inte köra ut i den. Med våra nytagna körkort och i en gammal bil som börjat låta lite konstigt på sistone, ville vi inte riskera att fastna i en snödriva nånstans. Tur att vi hade mycket att arbeta med hemifrån. Tur att vi hade handlat mat innan stormen kom. Oskar hade fullt sjå med att hindra mig från att gå nära träd (jag ville bara känna lite på stormen på nära håll. Men det är ju träd överallt, så vi kunde inte gå längre än några meter fram och tillbaka). 

När stormen dragit vidare skulle Oskar köra till verkstaden för att kolla upp det där som skorrar i bilen vår. Han kom inte längre än till garageinfarten då han upptäckte nånting brunt som rann ifrån bilen. Så det blev telefonsamtal med en pappa, telefonsamtal med verkstaden och telefonsamtal med en bärgningsbil. Så nu sitter vi här utan bil och jag inser att det var ju så här vi hade det i somras. Enda skillnaden är att då var det +20 ute, nu är det -20. Då cyklade och liftade vi, då promenerade vi skogsvägen till grannbyn för att ta bussen. Nu är skogsvägen knappt uppkörd, så det skulle nog ta ett par timmar att gå dit. 

Plötsligt är det lite sport igen. Vi går in i ett annat "mood" på nåt sätt. Vi lagar fantasifullare maträtter (eftersom skafferi och kylskåp börjar sina), vi sätter igång och groddar, vi bakar bröd, vi lyssnar på vinylskivor. Det blir lugnare på nåt sätt - vetskapen att det är krångligt att ta sig härifrån gör att vi slappnar av i det vi gör. Vare sig det är att hänga tavlor, måla eller formge omslaget till Oskars nya skiva. Det är inte så hemskt att vara strandsatt ändå. Förr eller senare kommer vi alltid härifrån.

fredag 22 januari 2010

Hur man blir av med hicka på 7 sekunder




För ett år sedan kom jag på det. Det ultimata knepet för att bli av med hicka. Det var så enkelt så att jag glömde det med en gång. Men så, för någon vecka sedan kom jag på det igen. Det är genialt. Jag kan inte säga annat. Jag är genial.

Vi kan glömma allt som att hålla andan, bli skrämd, stå på huvudet, svälja tre gånger utan att andas och allt annat strunt som vi försökt.

För det är enkelt.
Nästan löjligt enkelt:

Drick varmt vatten.

En mugg räcker. Drick det med bestämdhet, så att halsen värms upp ordentligt. Det är utan tvekan det behagligaste, enklaste och effektivaste sättet att bli av med hicka. Nykokt vatten.

Till Bokmässan September 2010 kom min och Sebastians bok ut. Den heter "Ingen Reklam Tack" och är en samling med sjukt roliga mail till företag och kändisar och svaren vi fått på dessa mail.
I boken besvaras bland annat frågorna:
- Är Friskis&Svettis en sekt?
- Är Coca-cola egentligen grönt?
- Är Yanninesh Yorga död?


Läs smakprov av boken! Klicka här.


tisdag 19 januari 2010

Nu är det jag och djuren


Det bara snöar och snöar. Allt blir inbäddat, mjukt och vitt. Mina tankar stillnar. Jag går i skogen och ser att där går ingen förutom jag och djuren. De går i krokiga stigar som ibland korsar mina spår. En liten mus springer över snön och då blir både rädd och glad. Jag försöker trampa upp en stig bort till fältet dit solen når, det går sådär. Måste gå gång på gång, och när jag slutligen kommer fram till slutet av min upptrampade stig ligger ett hav av snö framför mig. Jag börjar vada men blir trött och sätter mig ner, som ett litet barn. 




Solen står lågt, den når inte lägre än till trädtopparna. En dag såg vi tre älgar på en och samma dag, de sprang nere vid kanten av fågelsjön. Eller så såg vi en älg två gånger. Vi försökte smyga ut så vi inte skulle skrämma den, men den tittade rakt på oss och bestämde sig för att dra. 





Innan snön kom åkte vi ofta till havet där vi drack glögg. Det var innan julen. Efter julen har vi inte varit där, som om snön gör att man inte kan åka till havet. Det stämmer inte, så det måste vi ändra på.

Den snyggaste ispöl jag har sett. Ser ut lite som sushi.