torsdag 12 augusti 2010

Den stora omsorgen


att ställa oss alla mot väggen.
Den väggen är lag av naturen.
Den saknar evangelium.
Den stora sorgen måste vi alla dela.
Då blir den möjlig att bära.
Den stora sorgen är den stora omsorgen.
Den måste vi alla lära.

Ur Den stora sorgen av Harry Martinson

Ängen med ett hörn av fågelsjön i bakgrunden.

På Norrbacka gård råder ingen gräsmatte-imperialism. Visst har vi en gräsmatta, men vi klipper den inte enligt det snaggade idealet; utan sparar områden där blommor får växa fritt tills de blommat över, då vi slår med lie, som förr i tiden. Nedanför gräsmattan finns en äng med högt växande gräs, sly och örter. Nedanför den ligger den vackra fågelsjön. 

Det har varit lite av ett bekymmer för oss vad vi göra med allt som måste göras på en gård; all växtlighet som hittar egna vägar och poppar upp överallt. Fast då tänker vi på det fantastiska att få vårda denna plats, att det "ostädade" faktiskt är livsrum åt allsköns insekter och djur. Älgar, paddor och gräshoppor är alla välkomna till Norrbacka - vi vill ha dem i vår närhet. Till och med de förhatliga bromsarna. Det ska inte vara för städat.

lördag 7 augusti 2010

Loppis på Norrbacka!


Under augusti kommer vi att ha loppis, när andan faller på! Massor av fina saker till bra priser, bla porslin, böcker och tidningar, kläder, trummor och coola Game and watch-spel. Åk Bussjövägen mot Norrmjöle, skyltar finns vid vägen. Vill du veta öppettider en speciell dag, skicka ett meddelande här på bloggen. Vi kan även hålla öppet enligt överenskommelse. Välkomna!

Att bo i skogen, med närheten till havet


Dagar vid Norrmjöle havsbad, i dimma och vind som gör att liggunderlaget står upprätt. Appearance is everything!


... Och i strålande sol med glassätande gullebarn. En ljum bris från havet och allt känns perfekt.